maandag 21 april 2008

vertrek & aankomst



21 april 2008

Voor de Earth-googlers, ons appartement ligt op ‘Lattitude: 4315.3052 noorderbreedte’ & ‘Longitude: 7656.1558 oosterlengte’ op een hoogte van 756 meter.

Gelukkig kunnen wij via Geert zijn van Geert op het internet via ons appartement door enkel een zonaal gesprek via de telefoonlijn uit te voeren.


Nu wachten wij rustig op Sarah die ons straks verder uitleg komt verschaffen.




20 april 2008

Onze ouders hebben ons naar de luchthaven vervoerd. Alles verliep vlotjes op Zaventem.

Wij komen Ivan een oude windsurf-vriend tegen die toevallig dezelfde vlucht naar Frankfurt nam. De vertraging van de vlucht naar Frankfurt kwam goed uit. Zo hadden wij nog voldoende de tijd om nam na elkaar een paar jaar niet gezien te hebben nog wat bij te praten.

De vlucht naar Frankfurt was dik in orde. Spijtig dat wij louter een klein koekje kregen op de vlucht.

In de luchthaven van Frankfurt hadden wij zo’n 2,5 uur wachttijd. De vlucht had 25min vertraging. Tijd genoeg dus. Klara liet haar daarom eens lekker verwennen aan de tax-free shops door gratis haar te laten schminken.

In de wachtruimte van de terminal komen wij Dimitri, Ellen & Pauline tegen die samen met ons naar Almaty vertrekken.

De vlucht van Frankfurt naar Almaty lijkt lang en het was warm tijdens de vlucht.

Wij arriveren rond 23h45. Spijtig dat het vliegtuig op tijd geland is. Anders hadden wij Klara haar verjaardag op het vliegtuig kunnen vieren.

Aan de luchthaven staan Hasan en Anastasia ons met een bordje ‘Het Kleine Mirakel’ op te wachten. Het andere koppel moet mee met Anastacia terwijl Hasan ons met de taxi naar ons appartement brengt. Het is vrij fris buiten, zo’n 7 graden. Tijdens de rit krijgen wij wat uitleg van Hassan, een kaart van Almaty, een informatieboekje en een gsm. Hassan is onze vertaler, een vrij jonge vlotte toffe gast. Onze eerste indrukken tijdens de rit naar het appartement geven ons niet direkt een beeld van de armoede. Dure wagens zie je ook rondrijden, zoals Hummer, Landcruisers à volonté, ...

Aangekomen aan het appartement met de taxi gingen wij te voet met onze koffers over een onafgewerkte betonnen trap zonder verlichting naar het 4e verdiep. Onze reactie was...’oei hoe zal het appartement er uit zien?’ Eens binnen in het appartement was alles dik in de sacosh. Het appartement oogt ruim en proper. En alles wat wij nodig hebben is beschikbaar. Er is zelfs een terras en een bureau beschikbaar.

Na alles uitgepakt te hebben kropen wij in ons smal bed met een veel te klein deken. Na een paar uur slapen scheen de zon reeds in onze slaapkamer. Het vroege daglicht was even wennen.

19Apr08

Het was een drukke dag voor ons: ons huis wat op orde zetten, koffers pakken, met Darco-tje gaan fietsen, bezoek ontvangen, onze blog-site fine-tunen, ... Pas om 21h waren wij klaar met het inpakken van onze koffers. Geert zijn koffer woog slechts 15kg dus hebben wij Geert zijn koffer nog volgestopt met knuffels om deze ginds aan het weeshuis te schenken.

Wij zijn op tijd gaan slapen om ’s anderendaags om 6h15 uit bed te kruipen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve zus en Geert,

Leuk dat we jullie avontuur van op afstand kunnen volgen. Met de foto's erbij kunnen we toch een beeld maken van waar jullie verblijven. Super !!!
Klara, een fantastische verjaardag ... een mooier geschenk kan je echt niet krijgen. Geniet ervan.

Fiere meter en Simen