dinsdag 22 april 2008

bijeenkomst Belgen










Deze ochtend merkten wij voor het eerst de bergen op vanuit ons balkon. Overdag lijken deze bergen te verdwijnen door de smog die in de stad blijft hangen. (zei fotos)
Geen wonder, want de stad wordt beheersd door auto's...en geen kleine wagens, soms lijkt het wel Monaco. De wagens zijn hier echt 'the king of the road'. Fietsers zie je nauwelijks...ik begrijp echt niet dat er een wielerploeg (Astana) uit Kazachstan kan komen. Voetgangers moeten zich bij het oversteken snel uit de voeten maken om niet omver gereden te worden. Op sommige kruispunten zie je polieagenten op het kruispunt in een supergrote kepi zwaaien met hun rode salami.
Vandaag hebben wij Almaty wat te voet verkend. Het was 28°C vandaag. Deze voormiddag liep Geert rond in korte broek. Door zijn schone behaarde benen kreeg hij redelijk wat bezienswaardigheid. Al snel heeft hij een lange broek aangetrokken want ondanks de warmte zie je alle Kazakken rondlopen in lange broek. De vrouwen daarentegen lopen stevig opgetipt rond met soms het rokske tot aan de navelbuik.
Wij zijn samen eveneens Geert zijn werkgever 'Ericsson' in Almaty gaan bezoeken. Ericsson zit daar in een mooi gebouw op het 5e verdiep. En eindelijk kom je daar mensen tegen waarmee je in het Engels kan praten. Geert zou er deze week een paar keer een bureau kunnen gebruiken om mailekes te checken. Helaas hebben ze daar ook plaatsgebrek zoals bij Ericsson in Belgie.
Deze avond hadden wij een verjaardagsfeestje. Het was leuk om alle adoptie-Belgen eens bij elkaar te zien. Het was een zeer leuke gezellige avond. De Kazachse keuken en het lokale pils-bier vielen ons goed in de smaak.
Wij wachten nog steeds op een telefoontje van onze coördinator/tolk opdat wij morgen Sarita kunnen bezoeken. Spannend afwachten dus.
Het elektriciteitsnet is hier niet zoals in Belgie. Vaak zie je het licht in je appartement flikkeren. Niet moeilijk als je de elektriciteitskast van ons appartement ziet.

Wij willen jullie allen van harte bedanken voor de geweldige reacties op onze blog-site en de leuke emails. Super bedankt voor jullie steun.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Klara en Geert wij waren een beetje ongerust omdat we geen nieuws hadden.Jullie wachten nog steeds om het kindje te zien en wij hopen dat het voor weldra is. Hier is alles ok en met Darco ook.
Groetjes van mama en papa.

Anoniem zei

Hallokes,

Grote dag vandaag, het eerste waar ik aan dacht toen ik vanmorgen wakker werd, vandaar deze vroege mail. Je zal zien dat alles in het niets verdwijnt van zodra je jullie spruit in de armen hebt. Maaaar aan haar snoetje te zien en die oogjes , gaan jullie er evenveel plezier aan beleven als wij aan ons spook:-) Geniet van deze wonderlijke dag en geef snel wat nieuws, wij zitten hier op hete kolen.

Marina, Patrick en Linne

JAN, MURIEL, SERENA EN MILAN zei

Hallo ,

Sarita is prachtig.
Ziehier onze gegevens :
vast nummer : 2736672
gsm : 87773292904
adres : abilay khan street 74 apt 42 code 38

Kan je jullie gegevens ook doorsturen op mijn mailadres :
kazakjan@hotmail.com


Groetjes en tot later ,

Jan , Muriel en Serena

Anoniem zei

Geert & Klara,

proficiat met jullie dochter! En veel succes met het verjaardagsfeestje dat eraan komt. Neem enkele kazakse pinten maar mee naar huis, en dan kunnen we er in E/// ene drinken (of 2).

Gr,
Nonkel Wim

Anoniem zei

Dag Geert en Klara, ik hoop dat jullie vandaag de kleine spruit hebben kunnen zien. Dat zal wel een emotioneel moment zijn. Ik ben hier aan het bloggen van in de bibliotheek aan zee en er rest mij nog enkele minuten voor de sluiting. Morgen zal ik terug gaan bloggen als de bib open is. Vele kusjes vooral aan Sarita en tot morgen.
Ma en pa.