donderdag 24 april 2008

Onze eerste ontmoeting met Sarita

Deze morgen werden wij samen met een ander koppel opgepikt om met het busje naar weeshuis 3 te vertrekken voor ons eerste bezoek. Vóór het weeshuis moesten we even wachten tot de coôrdinatrice met directrice van het weeshuis de nodige formalieiten had afgehandeld. Eens uit de auto richting weeshuis mochten wij niets zeggen of fotos nemen om alle heisa rond het internationale adoptiegebeuren niet de kop op te steken. Het leek net clandestiniteit onder een communistisch regime. Sorry geen foto's vandaag.
Elk koppel werd appart begeleid naar de directrice om wat vragen te beantwoorden en handtekeningen te plaatsen. Hierna bracht de verzorgster Sarita binnen. Je kon duidelijk merken dat ze gehuild had. Daarom vroegen ze ons om haar zachtjes te benaderen. Klara begon dan maar stilletjes haar handje te strelen waardoor ze haar hand vastpakte. Ze keek wat onzeker en angstig... Wij werden gerustgesteld. Dit was zeer normaal. Aangezien ze nog geen contact heeft gehad met mannen merkte je dat zij stilaan begon te huilen wanneer Geert toenadering zocht. Bijgevolg bracht de verzorgster haar onmiddellijk terug weg. Alléé, niet langer dan 2minuten hebben wij ons dochtertje Sarita gezien. En Geert heeft haar zelfs niet kunnen aanraken.
Het was wel even schrikken met haar haar zo kort geschoren als Sinead O' Conner. Maar ze was duidelijk herkenbaar zoals op de foto. Ze was nóg gegroeid...dat worden dus de grootste pampers.
Hopelijk kunnen wij ze morgen wat langer bezoeken en mogen we een paar fotos nemen...welke wij zeker op de blogsite zullen plaatsen.

12 opmerkingen:

Anoniem zei

proficiat met u mooi en lief kindje en gelukkige verjaardag!

groetjes van nam en david

Anoniem zei

Hey Klara & Geert,
Ze stellen jullie geduld nogal op de proef moet ik zeggen maar je hebt ze al kunnen zien, dat is het voornaamste ! Vanaf nu zullen de bezoekjes alsmaar langer worden !
Jeezes, moet nogal emotioneel moment geweest zijn, dat eerste contact, als ik er aan denk moet ik al schreien !
Karen, mijn zus is gisteren bevallen van een dochtertje, Lou genaamd. "Dochtervreugde" langs alle kanten, het geluk kan niet op maar zo hebben we het graag !
Is het daar nog steeds zo warm en kan je daar wat kleedjes kopen voor Sarita in die "market" ?
Veel groetjes, Elise.

Winde, Toon, Miel, Roos en Juul zei

Net 1 jaar geleden 24 april 2007 kregen wij Roos Balzhan voor het eerst in onze armen. Als je de foto's van toen bekijkt, wat een verandering. Ze was bij het eerste contact ook zeer angstig. Haar lipjes stonden vaak op trillen.. Geen nood, de volgende dagen zie je het veranderen en eigenlijk is het in adoptieland wel een goed teken. Jullie zijn immers nog "vreemden" voor haar en dit onderscheidt maakt ze goed van haar nanny's.... Veel succes en laat die fotootjes morgen maar komen!
ps onze Miel Arman was ook kortgeschore, dit geeft inderdaad soms een gek beeld bij een bijna 1-jarige
Groetjes, Winde en Toon

Anoniem zei

Klara en Geert,
deed ons plezier om jullie verhaal hier te lezen.
Sarita - een mooie naam, een mooi meisje, jullie dochtertje.
We hopen dat de ontmoetingen snel langer kunnen worden en dat jullie het contact met Sarita kunnen opbouwen.
proficiat!
Annick & Nicolas

Anoniem zei

Gelukkige eerste verjaardag Sarita!

Van Marina, Patrick en Linne

Anoniem zei

Dag Klara en Geert,
Dat eerste contact zal inderdaad wel emotioneel geweest zijn, maar jullie hebben eindelijk jullie dochtertje ontmoet! Vanaf nu laten jullie haar niet meer los en zij jullie ongetwijfeld ook niet. Hopelijk kan je haar de volgende dagen wat meer zien en knuffelen. Nog vele mooie momenten gewenst!
Liesbeth en Wim

Anoniem zei

Hallo Klara en Geert, eindelijk is het zo ver.Vooreerst een gelukkige verjaardag voor Sarita.Van nu af hebben julie een dochtertje dat bij ieder bezoek zal dichter bij jullie zal komen. Hopelijk kunnen jullie bij het volgende bezoek wat foto's nemen. Tot volgende blog
Groetjes ma en pa.

Anoniem zei

Wens Sarita een gelukkige verjaardag (in het Russisch) van oma en opa Wijgmaal. De slinger ligt klaar en de taart en de biscuit met 1 kaars zullen te gelegener tijd op de tafel blinken. Hopelijk worden de dagelijkse(?) bezoekjes aan het weeshuis steeds langer.

Anoniem zei

Hallo Klara en Geert,
Leuk dat we jullie ervaringen op de voet kunnen volgen. De eerste ontmoetingen met jullie dochter lopen blijkbaar niet van een leie dakje. Laat dit jullie vooral niet ontmoedigen én geniet met volle teugen van jullie momenten met Sarita en het bezoek aan haar geboorteland. Veel plezier daar in het verre Kazachstan.
Vanwege de buren, Kristel en Geert.

Anoniem zei

Dag Klara & Geert,

Wij hebben Sarita haar foto gezien en zij is echt een klein mirakeltje (zo lief!). Wens haar van ons alvast een dikke proficiat met haar eerste verjaardag! Wij hopen dat julie alle drie spoedig samen in Belgie kunnen zijn om de mooiste momenten van jullie leven te gaan beleven.

Groetjes,
Nela & Sven

Anoniem zei

Hey Klara en Geert,

Happy birthday vor Sarita. Hopelijk hebben jullie haar vandaag mogen zien want dit is toch een speciale dag hé. Wij zijn benieuwd en wachten op jullie verhalen. Heel boeiend om te volgen.

Veel groetjes,
Frank, Griet en Hannah

Anoniem zei

Klara en Geert,
Wat een emoties en ontroering,het geluk is groots ,dit zijn mooie momenten "daarom leven wij". We wensen jullie een fijn weekend en maandag ....knuffel,knuffel..lieve kleine Sarita.Nog dikke zoen met haar 1ste verjaardag !!!!!
Kusjes....Paul en Looreke