dinsdag 22 juli 2008

Ile-Alatau National Park

Vandaag waren wij door Kazakken uitgenodigd om samen naar Ili-Alatau National Park te rijden.
Het park is 120 kilometer breed (van oost naar west) en reikt vanuit de bergen tot bijna in Almaty. Het park bevat een aantal bedreigde diersoorten en ook de sneeuw-luipaard, steenbok, arkhar, bruine beer, rode wolf, lynx, wilde everzwijn en vele zeldzame vogels.

Wij gingen naar een forel-kwekerij waar je kan proeven van de typisch Kazachse forel. Deze is kleiner dan de Belgische en de vis is zalmkleurig van binnen.

Ingang van het park
Uitzicht vanuit hotel-restaurantBij de aankomst kropen wij al meteen in de jurt om de baby's te voeden.

...een jurt steekt wel knap in elkaar. Dis is de opening in het dak welke kan worden gebruikt voor rookafvoer of het binnen laten van licht.Een jurt is koel in de zomer en warm in de winter. De wanden zijn omgeven door stoffen. En de vloer ligt vol kussens....
...zodat je er zelfs verstoppertje kan spelenWij hebben bouillonne soup gegeten op basis van forel en gebakken forel...lekker
De 2 personen die ons hadden uitgenodigd.Saritake

Bij onze terugtocht passeerden wij langs de vindplaats van de 'gouden man'. De gouden man is ook een zeer hoog standbeeld in het centrum van Almaty.
Bij onze terugweg kwam er een kudde koeien over de weg.
Milan & Sarita hebben elkaar vandaag wat beter leren kennen door samen te spelen...
...en elkaar te verkennen

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet alleen heeft Kazachstan jullie een prachtige dochter gegeven, maar maken jullie zo te zien ook een prachtige reis. Veel om over te vertellen later aan Sarita. Geniet van al ie mooie dingen met jullie drietjes.

Marina en co

Anoniem zei

Pfff, een paar dagen niet gekeken (veel te druk op het werk) en ja, ik mis al weer een heel stukje uit jullie en Sarita's leven. toffe foto's en geweldige mama en papa zijn jullie (heb ik ook nooit aan getwijfeld :) Wa een gelukzakske ons Sarita.

Gaan jullie in België ook die blog blijven doen. Ik word gewoon aan het binnengluren bij jullie. Sebiet ip.v. de Pfaffs, de Van der Vekens op den televies.

dikke kussen van ons allemaal,

Véro en Co